Να μη τα παρατάτε ποτέ

Να μη τα παρατάτε ποτέ

Μέσα από ένα ιδιαίτερο κείμενο, ο Roger Federer έστειλε ένα όμορφο μήνυμα για τη δύναμη της θέλησης και για την ίδια τη ζωή. Αναφερόμενος στα εμπόδια που έπρεπε να ξεπεράσει στα πρώτα στάδια της καριέρας του, ο Roger στάθηκε σε έναν προπονητή που τον σημάδεψε, επειδή όταν ήταν μικρός του είχε πει πως δεν είχε καθόλου ταλέντο, με αποτέλεσμα να αλλάξει εντελώς την προσωπικότητά του.

Μπορεί σήμερα να θεωρείται κορυφαίος όλων των εποχών και να χάνει την ψυχραιμία του σπανίως, ο Federer όμως δεν κρύβει πως όταν ήταν νεότερος είχε σημαντικό πρόβλημα με τα νεύρα του, ενώ μίλησε για πρώτη φορά και για έναν προπονητή που του είχε μιλήσει πολύ άσχημα, με αποτέλεσμα να του δημιουργήσει μεγάλο θυμό και να αλλάξει όλη την προσωπικότητά του.

Μέσα από το μικρό κείμενο που δημοσίευσε, ο Ελβετός εξηγεί πως δεν πρέπει ποτέ να παρατάμε έναν στόχο, όποια δυσκολία και εμπόδιο κι αν βρεθεί μπροστά μας:

“Σήμερα, όλοι με θεωρούν ήσυχο άνθρωπο, αλλά η καριέρα μου ξεκίνησε με λίγη περισσότερη ένταση. Υπήρχε ένας προπονητής στο πρώτο μου τουρνουά, που μου είπε ότι στην καλύτερη θα σέρβιρα καφέ σε μπαρ με αυτά τα χέρια. Ότι δεν έχω καθόλου ταλέντο. Αυτός ο άνθρωπος μου είχε δημιουργήσει πολύ θυμό και άλλαξε λίγο την προσωπικότητά μου.

Σηκωνόμουν νύχτα για να προπονηθώ. Έβαλα φώτα στον κήπο και χτυπούσα τη μπάλα στον τοίχο εκατοντάδες φορές. Έκανα forehand, backhand, κάθε χτύπημα, μέχρι να πείσω τον εαυτό μου πως το καθένα απ’ αυτά θα γινόταν τέλειο. Ήθελα να φτάσω εκεί, αλλά μπροστά μου βρήκα πάρα πολλά εμπόδια και ανθρώπους που δε με πίστεψαν.

Υπήρξε μια εποχή που πετούσα συνεχώς ρακέτες, στα 16 μου με έδιωξαν και από ένα γήπεδο εξαιτίας αυτού. Στα 17 μου, οι γονείς μου αποφάσαν να πάω σε ψυχολόγο, επειδή ήμουν πολύ νευριασμένος στο court. Από εκείνη τη στιγμή, η βελτίωσή μου ήταν σταθερή.

Κάθε φορα που είμαι υπό πίεση, σκέφτομαι τη σκληρή δουλειά που έκανα για να φτάσω σε αυτό το σημείο που βρίσκομαι τώρα. Αφού έγινα Νο. 1 το 2004, σκέφτηκα πραγματικά να σταματήσω. Είχα πετύχει τους στόχους για τους οποίους ξεκίνησα να δουλεύω. Είπα όμως στον εαυτό μου πως θα συνέχιζα να παίζω και πως δεν είχα να αποδείξω πλέον τίποτα.

Όλα όσα κατάφερα να κάνω από εκεί και πέρα, ήταν ένα μπόνους. Πολλοί μου έχουν πει ότι κλαίω εύκολα μετά από πολύ σημαντικές νίκες ή και ήττες. Υπάρχουν άλλοι που δε χαμογελούν όταν κερδίζουν και υπάρχουν άλλοι που δε σταματούν να χαμογελούν για πολύ καιρό μετά από μια νίκη.

Εγώ είμαι ο τύπος του ανθρώπου που αφήνει τα δάκρυά του να κυλήσουν. Τα αφήνω, γιατί θυμάμαι εκείνον τον προπονητή που μου είπε πως δεν θα καταφέρω τίποτα στο τένις. Σε αυτές τις στιγμές, σκέφτομαι τις θυσίες που έκανα για να φτάσω μέχρι εδώ. Οφείλω να τον ευχαριστήσω πραγματικά, γιατί ειδικά στα πρώτα χρόνια της καριέρας μου, ήταν εκείνος που με έκανε να θέλω να συνεχίσω στο τένις.

Μου έδωσε την εσωτερική δύναμη να δείξω στον κόσμο ποιος μπορούσα να γίνω. Μην τα παρατάτε ποτέ στον αθλητισμό, ούτε στη ζωή. Θα έρθουν σκοτεινές στιγμές, αλλά εξαρτάται από εσάς το να εγερθείτε μέσα από αυτές.”

Πηγή: www.tennisnews.gr

Η Sipitanos Tennis Academy, ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2017, και λειτουργεί εντός των εγκαταστάσεων του 5* Hotel Nikopolis                                                                                                        
Phone: +306977740154
Asklipiou 16-18
Thessaloniki, 57001, Thermi