5 Ασκήσεις για να παίξεις τένις

5 Ασκήσεις για να παίξεις τένις

Όσοι δεν έχουν παίξει δεν μπορούν να καταλάβουν ότι πραγματικά θέλεις πολύ αντοχή για το συγκεκριμένο άθλημα.

Όχι μόνο αντοχή βέβαια αλλά και δύναμη όπως και εκρηκτικότητα τα οποία δεν τα έχουμε έμφυτα αλλά πρέπει να τα δουλέψουμε για να ανταποκριθούμε σωστά στις απαιτήσεις του τένις.

Σε αυτό το άρθρο θα αναφέρουμε 5 βασικές ασκήσεις για να ανταπεξέλθετε σαν επαγγελματίες στις απαιτήσεις του αθλήματος.

Θα δώσουμε από μια άσκηση για κάθε μυϊκή ομάδα έτσι ώστε να βελτιώσετε την απόδοση στο γήπεδο και να προστατεύεστε το σώμα σας από τυχόν τραυματισμούς οι οποίο μπορούν να συμβούν κατά την διάρκεια λόγο της συνεχόμενης αλλαγής πορείας κατά μήκος του γηπέδου.

Ας ξεκινήσουμε από το επάνω μέρος το οποίο έχει τις περισσότερες περιστροφικές κινήσεις σε σχέση με το υπόλοιπο σώμα.

ΩΜΟΙ

Μια ευαίσθητη μυϊκή ομάδα η οποία αν γυμναστή σωστά θα έχουμε καλύτερο έλεγχο της ρακέτας και περισσότερη περιστροφική εκρηκτικότητα και για να ελέγξουμε αλλά και να δυναμώσουμε αυτή την μυϊκή ομάδα θα χρειαστούμε ένα ζευγάρι αλτήρες (βαράκια) με μέτρια κιλά για να εκτελέσουμε την άσκηση σε καθιστή θέση , κάνε λοιπόν πιέσεις ώμων 4 σετ των 12 επαναλήψεων με σφιχτή κοιλία και ευθεία το κεφάλι προς τον καθρέπτη.

ΠΛΑΤΗ

Μια μεγάλη μυϊκή ομάδα η οποία είναι το κλειδί για τις γρήγορες επιστροφές της ρακέτας στην αρχική θέση, γιαυτο θα πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση στην ερχόμενη άσκηση να την εκτελέσουμε σωστά με σφιχτό κορμό, εκτέλεσε κωπηλατική με μπάρα 4 σετ των 10 επαναλήψεων.

ΣΤΗΘΟΣ

Το στήθος είναι μια εξίσου μεγάλη μυϊκή ομάδα η οποία στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ο συσσωρευτής της ενέργειας για την ερχόμενη έκρηξη της ρακέτας προς την μπάλα γιαυτο προσπάθησε να βάλεις κιλά τόσα ώστε να σε δυσκολεύουν μετά την 6 επανάληψη, για αυτήν την μυϊκή ομάδα εκτέλεσε πίεσης στήθους σε οριζόντιο πάγκο 4 σετ των 10 επαναλήψεων.

 

ΚΟΙΛΙΑΚΟΙ

Οι περισσότεροι ακούγοντας την λέξη κοιλιακοί τους έρχεται η εικόνα σφιχτοί και γραμμωμένοι, μπορεί αλλά όχι για το τένις , εδώ χρειαζόμαστε ενδυνάμωση και σύσφιξη της περιοχής η οποία θα έρθει με το να εκτελέσεις σανίδα κοιλιακών (κλασική) 4 σετ επί 40’’ .

 

ΠΟΔΙΑ

Η δυσκολότερη μυϊκή ομάδα του ανθρωπινού σώματος αλλά η πιο κύρια και όλα τα αθλήματα (ακόμα και το πινγκ πονγκ). Δύσκολη εννοώντας πάντα επειδή μας κουράζει περισσότερο λόγο της απόστασης από την κάρδια η οποία δουλεύει σχεδόν διπλάσια για να αιμάτωση την συγκεκριμένη μυϊκή ομάδα. Για τα ποδιά θα ήθελα να εκτελέσεις βαθιά καθίσματα με λίγα έως  μέτρια κιλά για 4 σετ των 14 επαναλήψεων.

Tips

Τα διαλειμματα ανάμεσα στα σετ πρέπει να είναι 45 ‘’ και 1 λεπτό ανάμεσα στις ασκήσεις

Το πρόγραμμα αυτό πρέπει να εκτελείται 3 φορές την εβδομάδα με μια μέρα κενό ανάμεσα

Εάν δεν έχουμε κάνει ποτέ τις ασκήσεις Επιβάλλεται να ρωτήσουμε γυμναστή για την σωστή εκτέλεση τους

(οι λέξεις με έντονα μαύρα γράμματα είναι λέξεις κλειδιά για να δείτε τις ασκήσεις στο YouTube)

 

Παναγιώτης Τσούπης

Fitness Coach

Οι εικόνες είναι από το https://ensomati.gr/

Η Sipitanos Tennis Academy, ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2017, και λειτουργεί εντός των εγκαταστάσεων του 5* Hotel Nikopolis                                                                                                        
Phone: +306977740154
Asklipiou 16-18
Thessaloniki, 57001, Thermi