Ανάλυση κινητικών και οπτικο-κινητικών δεξιοτήτων

Ανάλυση κινητικών και οπτικο-κινητικών δεξιοτήτων

Η απόδοση στο άθλημα της αντισφαίρισης (tennis), εξαρτάται από πολλούς και αλληλένδετους παράγοντες. Παλαιότερα, η έμφαση στη προπονητική διαδικασία αλλά και την αξιολόγηση των δυνατοτήτων ενός αθλητή δινόταν περισσότερο σε παραμέτρους της φυσικής κατάστασης, όπως η αντοχή, η δύναμη και η ταχύτητα. Όμως η γνώση μας και η αντίληψη για την αξιολόγηση της απόδοσης αλλάζουν με ραγδαίους ρυθμούς τις τελευταίες δεκαετίες. Η προπόνηση των ελίτ αθλητών, όλων των αθλημάτων με μεταβλητό περιβάλλον όπως είναι το tennis αλλά και το ποδόσφαιρό το μπάσκετ κ.α., περιλαμβάνει πλέον την αντιληπτικο-κινητική προπόνηση, με τη χρήση προηγμένης τεχνολογίας και οπτικών ερεθισμάτων. Στην αξιολόγηση των δυνατοτήτων ενός αθλητή, επίσης έχουν συμπεριληφθεί τεστ ταχύτητας αντίδρασης σε οπτικά ερεθίσματα αλλά και κινητικού συντονισμού.

Στα πλαίσια της συνεχούς εξέλιξής μας, η ακαδημία μας επισκέφθηκε, τη Παρασκευή 26/10, τη Σχολή Φυσικής Αγωγής και έκανε τις πρώτες αξιολογήσεις κινητικών και οπτικο-κινητικών δεξιοτήτων.  Τα αποτελέσματα της αξιολόγησης θα είναι χρήσιμα για την εξατομίκευση των προγραμμάτων των αθλητών.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεων συμμετοχής απευθυνθείτε:

Τηλ: 6977740154

E-mail: info@sipitanos.com

www.sipitanos.com

Η Sipitanos Tennis Academy, ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2017, και λειτουργεί εντός των εγκαταστάσεων του 5* Hotel Nikopolis                                                                                                        
Phone: +306977740154
Asklipiou 16-18
Thessaloniki, 57001, Thermi