Το τενις και η μαχη με το…“Τερας”

Το τενις και η μαχη με το…“Τερας”

Ξαφνικά εκει που εισαι, δεν εχει σημασία το που(δυστυχως δε ρωτάει), νιώθεις το κόσμο σου να χάνεται, ιδρώνεις, φοβάσαι και λες «η ζωή εδω τελειώνει, σβήνει το καντήλι μου», σχεδόν βέβαιος οτι παθαίνεις κατι μεταξύ εμφράγματος και εγκεφαλικού ή και τα δυο μαζί….

Αν δε το χεις ζήσει, δε μπορεις να με καταλάβεις , αν πάλι το χεις περάσει ίσως τα περιγράφω και λίγο ήπια…

Αρχικά το πιο σωστό ειναι, όταν εχεις τέτοια συμπτωματα να πας κατευθείαν στο γιατρό… ομως όταν περάσεις απ’ ολους τους γιατρούς και παθολογικά εισαι θηρίο, τότε ίσως ανοίγει ένας μεγάλος κύκλος.
Έρχεσαι αντιμέτωπος με γενικές θεωρίες και συστάσεις. Οι συστάσεις ειναι και το χειρότερο: Ολοι έχουν κατι να σου πούνε , ολοι έχουν περάσει κατι αντίστοιχο , ολοι έχουν ένα γνωστό που έκανε εκείνο ή το άλλο….«εχεις αγχος», «τι σου λείπει και σκας» , «πολυ φοβάσαι», ατάκες δεξιά και αριστερά που θα γεμίζουν το μυαλό σου.

Μη δίνεις σημασία, δες το καθαρά και χωρις περιστροφές, ειναι κρίση πανικού!!!!

Το προβλημα ειναι πως αφου εχεις αποκλείσει παθολογικά αιτία (το τονίζω ξανά), πρέπει  να βρεις τι σου προκαλεί αυτη τη πίεση. Τι εχει συμβεί, και μάλιστα σε αυτο το βαθμό που, που διατάραξε αυτη τη λεπτή κλωστή στο μυαλό σου…

Κι αυτη ειναι μια μάχη που καλείσαι να τη δώσεις μονος σου.Σιγουρα ειναι θετικό να υπάρχουν άνθρωποι που θα σε στηρίξουν , αλλά μη ψάξεις τη λύση σε αυτούς, η λύση εισαι εσύ!

Κάπου εκει κολλαει το τένις….!

Αυτο το καταπληκτικό άθλημα που αναπτύσσεις μαζί του μια σχέση απόλυτης αγάπης και μίσους ταυτόχρονα, μέχρι κάπου να ισορροπήσεις . Κάπου να κάτσει η μπίλια δηλαδή. Και ποτε ισορροπείς; Οταν δεις κατάματα τα «κουσουρια» σου, οταν τα βρεις με εσένα, όταν νικήσεις τη κακή σου πλευρά.
Το τέννις δε σε δικαιολογεί. Ομως δε σε κρίνει κιολας. Δε σε μισεί γι αυτο που εισαι, δε σε αγαπάει ομως απαραίτητα…
Απλά σου ανοίγει τα χαρτιά , σε παίζει καθαρά , και σου δίνει τη δυνατότητα να αποφασίσεις εσύ για το τι θες να κανεις με αυτο… να το αγαπήσεις ή να το μισήσεις;

Ο,τι χρειάζεται δηλαδή να κανεις και με τον εαυτό σου. Να βρεις τη ρίζα των θεμάτων σου, να δεις τι σε εχει πονέσει , τι σε έκανε να νιώσεις ομορφα και να επιλέξεις αν θα αγαπήσεις τον εαυτό σου, αν θα επενδύσεις στη καλη του πλευρά, ή αν θα νικιέσαι απο το τέρας…

Το σίγουρο ειναι πως το τέρας στις μερες μας θα υπάρχει πάντα. Οχι τόσο γιατί αυτη η κρίση μας έκανε φτωχότερους ή με λιγότερες δυνατότητες ανθρώπους, αλλα γιατί μας άφησε πνευματικά έκθετους και ανήμπορους.

Πιάσε μια ρακέτα, γνώρισε κόσμο , βγες απο το μικροκοσμο, δες πρόσωπα που μπορεί να έχουν μεγαλύτερα προβλήματα απο σένα, παίξε μαζί τους, δες στην απενατι πλευρά το εαυτό σου, και στο τέλος κάνε μια σούμα:

Εισαι καλύτερα;

Γιαμούκης Γιώργος-Αρθογράφος

Η Sipitanos Tennis Academy, ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2017, και λειτουργεί εντός των εγκαταστάσεων του 5* Hotel Nikopolis                                                                                                        
Phone: +306977740154
Asklipiou 16-18
Thessaloniki, 57001, Thermi