Tennis vs Covid19

Tennis vs Covid19

Αναγνωρίζουμε ότι ο κορονοϊός έχει επηρεάσει διαφορετικά όλα τα μέρη της χώρας μας (αλλού  περισσότερα κρούσματα, αλλού λιγότερα), με διαφορετικούς τρόπους και διαφορετικό χρόνο μετάδοσης.

Πιστεύουμε πως σύντομα θα έχουμε τη χαρά να επιστρέψουμε στο αγαπημένο μας άθλημα, όμως αυτό δε σημαίνει πως τα πράγματα θα είναι όπως πριν.

Μετά από αναζήτηση, καταφέραμε να συλλέξουμε αυτές τις πληροφορίες. Πιστεύουμε πως αν  ακολουθηθούν αυτές οι οδηγίες, καθώς και εκείνες της κυβέρνησής, οι εγκαταστάσεις και οι παίκτες/αθλητές θα είναι σε θέση να λαμβάνουν σωστές αποφάσεις σχετικά με το πότε μπορεί να ξαναρχίσει το τένις.

Εάν, λοιπόν, σύντομα, αρθούν τα μέτρα και ανοίξουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις αντισφαίρισης, εάν παίζουμε σωστά το άθλημα μας και με προφυλάξεις, μπορεί να είναι μια μεγάλη ευκαιρία για να ανακουφιστείτε από το άγχος, να κοινωνικοποιηθείτε με τους συμπαίκτες σας και να κάνετε την αγαπημένη σας δραστηριότητα.  Πρωταρχική σημασία είναι να λαμβάνουμε κάθε προφύλαξη για να διατηρήσουμε τους αθλούμενους ασφαλείς. Επειδή το τένις δεν απαιτεί άμεση επαφή από άτομο σε άτομο, οι παίκτες μπορούν να απολαύσουν τα πολλά σωματικά και διανοητικά οφέλη που προσφέρει, αρκεί να εξασκείστε σε ασφαλή απόσταση, κρατώντας τρία με τέσσερα μέτρα τουλάχιστον ο ένας από τον άλλον ή τους άλλους. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζετε ένα ασφαλές περιβάλλον άσκησης. Για το λόγο αυτό ακολουθήστε όλες τις  συστάσεις ασφαλείας που σας έχουμε παρακάτω:

Αν και δεν υπάρχουν συγκεκριμένες ενδείξεις ότι οι μπάλες του τένις μπορούν να εξαπλώσουν το COVID-19, γνωρίζουμε ότι η μόλυνση από αναπνευστικά σταγονίδια από ένα μολυσμένο άτομο μπορεί δυνητικά να επιβιώσει σε σκληρές επιφάνειες έως και τρεις ημέρες. Εάν επιλέξετε να παίξετε τένις, φροντίστε να ακολουθήσετε αυτές τις συμβουλές και συστάσεις ασφαλείας.

ΠΡΙΝ ΝΑ ΠΑΙΞΕΤΕ 

 • Να γνωρίζετε ότι, παρόλο που οι περιορισμοί μειώνονται, και βγαίνουμε από τα σπίτια μας, οι προφυλάξεις ασφαλείας πρέπει να παραμείνουν σε ισχύ έως ότου υπάρξει καθολικό εμβόλιο ή αποτελεσματική θεραπεία για τον κορονοϊό.
 • Κανονίστε να παίζετε μόνο με μέλη της οικογένειας ή άλλους που ζουν στο σπίτι σας ή με άτομα που θεωρούνται χαμηλού κινδύνου
 • Μην παίζετε εάν κάποιος από εσάς:Εμφανίζει συμπτώματα του κορονοϊού: ήπια έως σοβαρή αναπνευστική ασθένεια με πυρετό, βήχα και δυσκολία στην αναπνοή ή άλλα συμπτώματα που αναγνωρίζονται από το CDC.
 • Ήρθατε σε επαφή με κάποιον με COVID-19 τις τελευταίες 14 ημέρες.
 • Είστε ευάλωτο άτομο. Ένα ευάλωτο άτομο είναι ένα ηλικιωμένο άτομο ή / και ένα άτομο με σοβαρές υποκείμενες καταστάσεις υγείας, συμπεριλαμβανομένων της υψηλής αρτηριακής πίεσης, της χρόνιας πνευμονικής νόσου, του διαβήτη, της παχυσαρκίας, του άσθματος και εκείνων των οποίων το ανοσοποιητικό σύστημα είναι σε κίνδυνο όπως με χημειοθεραπεία για καρκίνο και άλλες καταστάσεις που απαιτούν τέτοια θεραπεία.

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΕ

 • Προσπαθήστε να μείνετε τουλάχιστον τρία με τέσσερα  μέτρα μακριά από άλλους παίκτες. Μην κάνετε φυσική επαφή μαζί τους (όπως χειραψία ή «κόλλα πέντε»).
 • Δεν πρέπει να παίζετε διπλά, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε τυχαία επαφή. Εάν παίζετε διπλά, αποφύγετε κάθε τυχαία επαφή, ΟΧΙ Bryan Brothers Chest Bumps και ΟΧΙ ψιθυρίζοντας ο ένας τον άλλον από κοντινή απόσταση για στρατηγική.
 • Αποφύγετε να αγγίζετε το πρόσωπό σας μετά το πιάσιμο της μπάλας, ρακέτας ή άλλου εξοπλισμού. Πλύνετε αμέσως τα χέρια σας εάν θέλετε να αγγίξετε τα μάτια, τη μύτη ή το στόμα σας.
 • Αποφύγετε να μοιράζεστε φαγητό, ποτό ή πετσέτες με άλλους παίχτες
 • Χρησιμοποιήστε τη ρακέτα / πόδι για να μαζέψετε μπάλες και να τις δώσετε στον αντίπαλό σας. Αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε τα χέρια σας για να μαζέψετε τις μπάλες.
 • Αποφύγετε την αλλαγή γηπέδων
 • Παραμείνετε μακριά από άλλους παίκτες όταν κάνετε ένα διάλειμμα.
 • Εάν φτάσει μια μπάλα από άλλο γήπεδο, στείλτε την πίσω με την ρακέτα σας ή με το πόδι σας, ΜΗΝ την πιάσετε.

ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ 

 • Αφήστε το γήπεδο το συντομότερο δυνατό.
 • Πλύνετε καλά τα χέρια σας ή χρησιμοποιήστε απολυμαντικό χεριών μετά την έξοδο από το γήπεδο.
 • Μη χρησιμοποιείτε τα αποδυτήρια. Αλλάξτε μπλούζα μέσα στο αυτοκίνητο σας. Ντους στο σπίτι.
 • Δεν πρέπει να πραγματοποιείται κάποια δραστηριότητα μετά το τένις, όπως φαγητό.
 • Όλοι οι παίκτες πρέπει να εγκαταλείψουν το γήπεδο αμέσως μετά το παιχνίδι και αφού απομακρυνθούν αρκετά από το χώρο να μπουν οι επόμενοι.

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΠΑΛΕΣ Ή ΕΞΙ ΜΠΑΛΕΣ 

Αν και είναι απίθανο, είναι πιθανό μια μπάλα του τένις να μεταδώσει τον ιό COVID-19, καθώς σχεδόν οποιαδήποτε σκληρή επιφάνεια μπορεί να μεταδώσει την ασθένεια. Εδώ είναι μια επιπλέον προφύλαξη που μπορείτε να λάβετε για να είστε ασφαλείς όταν παίζετε τένις:

 • Ανοίξτε δύο κουτιά μπάλες τένις.
 • Πάρτε 3-4 μπάλες ο καθένας και σημειώστε τις μπάλες ώστε ο καθένας να έχει τις δικές του μπάλες
 • Συνεχίστε  το παιχνίδι, φροντίζοντας να πιάνετε  ΜΟΝΟ τις δικές σας μπάλες. Εάν μια μπάλα με τον άλλο αριθμό καταλήξει στην πλευρά του γηπέδου σας, μην αγγίξετε την μπάλα με τα χέρια σας. Χρησιμοποιήστε τη ρακέτα ή τα πόδια σας για να προωθήσετε την μπάλα στην άλλη πλευρά του γηπέδου.

Ευχόμαστε σύντομα να ανοίξουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις και να σας δούμε από κοντά..

Πηγή: www.usta.com

Η Sipitanos Tennis Academy, ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2017, και λειτουργεί εντός των εγκαταστάσεων του 5* Hotel Nikopolis                                                                                                        
Phone: +306977740154
Asklipiou 16-18
Thessaloniki, 57001, Thermi