Aνοιγουν ολα τα γηπεδα τενις και για τους club players

Aνοιγουν ολα τα γηπεδα τενις και για τους club players

Ο Προεδρος της Ελληνικης Φιλαθλης Ομοσπονδιας Αντισφαιρισης, Σπυρος Ζαννιας, με δηλωσεις του ζωντανα στην σελιδα της ΕΦΟΑ στο Facebook, ανακοινωσε τις νεοτερες πληροφοριες για την επανεναρξη του τενις στη χωρα μας…


Μεταξύ άλλων, επιβεβαίωσε την αρχική αίσθηση που υπήρχε για την επιστροφή και των club players στο άθλημα, στην μετά κορονοϊού εποχή, πέραν των αθλητών που κατέχουν δελτίο και ήταν σίγουρο πως θα επέστρεφαν στις προπονήσεις από την Τρίτη (5/5).

Αναλυτικά όσα είπε:

“Φίλες και φίλοι, επιτέλους ανοίγουμε. Τον δρόμο άνοιξε το διάγγελμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και η συνέντευξη του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη. Ανοίγουμε, γι’ αυτούς που είναι πάνω από 15 ετών και για αυτούς που είναι μέλη των σωματείων και των ομίλων.

Πως θα ανοίξουμε: Αναμένουμε την κοινή Υπουργική απόφαση, το γενικό πρωτόκολλο οδηγιών της ΓΓΑ και το υγειονομικό πρωτόκολλο της Ομοσπονδίας, για να μπορούμε να ξεκινήσουμε με ασφάλεια.

Χρονικά, η κοινή Υπουργική απόφαση οδεύει προς το Εθνικό τυπογραφείο για να πάρει αριθμό ΦΕΚ, το γενικό πρωτόκολλο της ΓΓΑ θα εκδοθεί αύριο και το υγειονομικό πρωτόκολλο που εξειδικεύει τον τρόπο που θα λειτουργήσουμε, είναι και αυτό σε αναμονή.

Θα πρέπει να αναφέρω τι περιλαμβάνει το υγειονομικό πρωτόκολλο με βάση το οποίο οργανωνόμαστε, ετοιμαζόμαστε έτσι ώστε τα σωματεία μας να είναι έτοιμα να υποδεχθούν τους αθλούμενους.

Η ΕΦΟΑ θεσμοθέτησε με απόφαση του διοικητικού της Συμβουλίου, Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων, η οποία αποτελείται από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας, τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα και τον Έφορο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Διαχείρισης Κανονιστικής Συμμόρφωσης.

Τα τρία μέλη δηλαδή της Επιτροπής Διαχείρισης Κρίσεων είναι: Σπύρος Ζαννιάς, Γιάννης Χατζηπροδρόμου και Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος.

Εισηγητής της Επιτροπής με βάση τα όσα επιβάλλει ο ΕΟΔΥΥ, ορίστηκε ο Πρόεδρος της Ιατρικής Επιτροπής της ΕΦΟΑ, ο καρδιολόγος, Φώτης Πατσουράκος ο οποίος σε συνεργασία με τα μέλη της Ιατρικής Επιτροπής της ΕΦΟΑ, θα παρακολουθούν την όλη διαδικασία για βελτιώσεις και προσθήκες στο υγειονομικό πρωτόκολλο της Ομοσπονδίας.

Όλα τα μέτρα είναι ενδεικτικά και δεν μπορούν να καλύψουν όλες τις πτυχές του προβλήματος και τις πιθανές περιπτώσεις. Άρα, η εξειδίκευση των μέτρων για το δικό μας άθλημα, πρέπει να τύχει της δέουσας προσοχής και υπευθυνότητας όλων όσων εμπλέκονται στην διαδικασία του ανοίγματος των εγκαταστάσεων.

Έτσι, θα μπορέσουμε να προστατευτούμε οι ίδιοι και να προστατέψουμε όλους όσοι βρίσκονται στο άμεσο περιβάλλον μας αλλά και στο περιβάλλον στο οποίο κινούμαστε και εργαζόμαστε.

Συνεπώς, σημαντικό ρόλο στην προστασία όλων μας, θα διαδραματίσει η Ιατρική ομάδα της Ομοσπονδίας, με τον Σύνδεσμό της και την Ιατρική της Επιτροπή. Σύνδεσμος με την Υγειονομική Επιτροπή και την Επιτροπή της ΓΓΑ υπό των Γιώργο Μαυρωτά, ορίστηκε ο κ. Φώτης Πατσουράκος.


Πάμε να δούμε τα επιμέρους ζητήματα, για τα οποία πρέπει να είναι έτοιμα τα Σωματεία, αν θέλουν να ανοίξουν:

 • Θα υπάρχει μόνο μια είσοδος στις εγκαταστάσεις. Ελεγχόμενη από άτομο που θα ορίσει το Σωματείο και θα είναι προετοιμασμένο με τα κατάλληλα υλικά προστασίας (αντισηπτικά, μάσκες, γάντια κτλ).
 • Στην είσοδο, όλοι οι εισερχόμενοι, θα καταγράφονται με ευθύνη της Γραμματείας του Σωματείου, σε κατάσταση εισερχομένων. Σας αναφέρω ενδεικτικά, τι θα περιέχει η κατάσταση αυτή τηρουμένων της προστασίας των προσωπικών δεδομένων: Ονοματεπώνυμο, Ιδιότητα, Διεύθυνση Κατοικίας, Email, κινητό τηλέφωνο, ώρα εισόδου, συμπτώματα με ΝΑΙ/ΟΧΙ και ώρα εξόδου. Αυτά είναι απαραίτητα στοιχεία για την ιχνηλάτηση στην περίπτωση που θα έχουμε κάποιο κρούσμα ή συμβεί κάτι απρόοπτο.
 • Κάθε Σωματείο και κάθε εγκατάσταση, ορίζει υπεύθυνο για την τήρηση όλης της διαδικασίας που θα περιγράψω συνοπτικά παρακάτω:
 • Προτείνεται και δεν είναι υποχρεωτική, θερμομέτρηση εξ’ αποστάσεως των εισερχομένων στην εγκατάσταση, για θερμοκρασία άνω των 37 βαθμών, σε τρεις διαδοχικές μετρήσεις και αν υπάρχει αυτό το δεδομένο, δεν θα επιτρέπεται η είσοδος.
 • Οι αθλούμενοι, το προσωπικό, όλοι όσοι θα βρίσκονται στην εγκατάσταση, αν δούνε κάτι ύποπτο, το αναφέρουν στον υπεύθυνο της εγκατάστασης.
 • Όλες οι εγκαταστάσεις (γυμναστήρια, κυλικεία, εστιατόρια κτλ) παραμένουν κλειστά. Όλα, εκτός από τα ανοιχτά γήπεδα του τένις και τις τουαλέτες, για των οποίων την χρήση συστήνουμε να μην γίνεται κατά το ανθρώπινα δυνατό.
 • Οι τουαλέτες των εγκαταστάσεων θα απολυμανθούν πριν από το άνοιγμα για λειτουργία.
 • Η κράτηση των γηπέδων θα γίνεται αποκλειστικά τηλεφωνικά ή με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω της Γραμματείας που προανέφερα, χωρίς επαφή με τους αθλούμενους.
 • Οι αθλούμενοι έρχονται 15 λεπτά πριν την κράτησή τους και αμέσως μετά την άσκησή τους, αποχωρούν από την εγκατάσταση.
 • Σε κάθε γήπεδο θα υπάρχει αντισηπτικό σε μορφή gel, για χρήση από τους αθλούμενους.
 • Αν το σωματείο διαθέτει μικροφωνικό σύστημα, ανακοινώνει σε τακτά χρονικά διαστήματα την τήρηση των οδηγιών.
 • Όλοι τηρούμε απόσταση 2 μέτρων μεταξύ μας και είναι ατομική ευθύνη του καθενός να τηρεί τα μέτρα προστασίας γιατί ανοίγουμε, αλλά θα πρέπει να παραμείνουμε ανοιχτοί όπως πριν.
 • Με βάση το εμβαδόν και τις διαστάσεις του γηπέδου, τονίζουμε ότι ο μέγιστος αριθμός αθλουμένων, θα είναι 2 άτομα ανά γήπεδο.
 • Η προθέρμανση θα γίνεται με ατομικό εξοπλισμό. Ένας αθλούμενος σε κάθε πλευρά του γηπέδου, χωρίς να υπάρχει αλλαγή πλευράς όσο διαρκεί η άσκηση.
 • Χρήση ατομικής ρακέτας και ατομικού αντισηπτικού για κάθε αθλούμενο. Άθληση με ατομικές μπάλες του κάθε αθλούμενου, με διαφορετική σήμανση από αυτή του αντιπάλου.
 • Επιστροφή μπαλών γειτονικών γηπέδων, μόνο με την ρακέτα ή με τα πόδια.
 • Οι πάγκοι ή τα καθίσματα ανάπαυσης των αθλουμένων, θα είναι ξεχωριστά για καθέναν από αυτούς και τοποθετημένα σε κάθε πλευρά του γηπέδου.
 • Απαγορεύεται το άγγιγμα του εξοπλισμού των γηπέδων.
 • Σε ότι έχει να κάνει με τους εξωτερικούς χώρους: Όποτε ζητηθούν θα πρέπει να παρέχονται τα κατάλληλα υλικά (αντισηπτικό κτλ) σε περίπτωση που κάποιος έχει ξεχάσει να φέρει το δικό του.
 • Όλα τα άτομα (Γραμματεία και Υπεύθυνος) που βρίσκονται στις εγκαταστάσεις, θα είναι εφοδιασμένα με τα κατάλληλα υλικά και θα υπάρχει αποθήκη υλικού, της οποίας τη διαχείριση θα την κάνουν μόνο εξουσιοδοτημένα πρόσωπα από το Σωματείο.

Το εγχείρημα του ανοίγματος δεν είναι απλή υπόθεση και θα πρέπει μόνο όταν τα Σωματεία είναι έτοιμα, να ανοίξουν. Ή αν χρειαστούν οργανωτική βοήθεια, να την ζητήσουν από τη Διοίκηση του Σωματείου η οποία θα μιλήσει με την Ομοσπονδία ώστε να λάβει βοήθεια.

Οι εγκαταστάσεις μας δεν ανήκουν μόνο στην ΓΓΑ. Ανήκουν στην πλειοψηφία τους σε Δήμους. Θα πρέπει να είμαστε σε άμεση επαφή με τους Δήμους που έχουν λόγο, για να μπορέσουμε από κοινού να ανοίξουμε όσο πιο γρήγορα περισσότερες εγκαταστάσεις στη χώρα.

Δεν χάθηκε ο κόσμος αν δεν είμαστε έτοιμοι την Τρίτη. Είναι προτροπή, να ανοίξουμε αργότερα, αν είναι να τηρήσουμε όσα πρέπει να τηρήσουμε για να είμαστε ασφαλείς όλοι μας και το περιβάλλον μας.

Θέλω να ευχαριστήσω για την άψογη συνεργασία και το ενδιαφέρον, την πολιτική ηγεσία του Υφυπουργού Αθλητισμού, τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά.

Η Sipitanos Tennis Academy, ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2017, και λειτουργεί εντός των εγκαταστάσεων του 5* Hotel Nikopolis                                                                                                        
Phone: +306977740154
Asklipiou 16-18
Thessaloniki, 57001, Thermi